"Min arbejdsplads vil gerne beholde mig, derfor er de gået med til en 25 timers arbejdsuge," fortæller 66-årige Morten Rostved, der er quality manager inden for IT. Foto: Stefan Cavalieri.

Morten arbejder under mottoet “frihed under ansvar”

Morten Rostved lader sig ikke kue af sin modne alder eller livstruende sygdom, men insisterer på at blive ved med at udføre det arbejde, han holder så meget af.

Senest opdateret: torsdag 9. november 2023

Fra december kan Morten Rostved fra Tisvildeleje læne sig tilbage og gøre det, han nyder allermest, som for eksempel at gå lange ture med hunden og læse nyheder.

Han kan faktisk gøre lige som det passer ham, når livet som pensionist banker på døren om ikke så længe – hvis han altså vil åbne døren.

Ikke endnu, lyder det fra 66-årige Morten Rostved, der gerne vil fortsætte med at arbejde som quality manager inden for IT.

“Min arbejdsplads er rigtig god. Man har frihed under ansvar, og det er ikke noget, de bare siger, for det passer i virkeligheden. Man bliver ikke kigget over skulderen, og der bliver vist tillid til, at du udfører det arbejde, du skal,” fortæller han.

Bliv Seniorklar

Har du en plan for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet? Måske er du endnu ikke helt seniorklar.

seniorklar.dk kan du få hjælp til at lægge en plan for den gode overgang og få svar på nogle af de mange spørgsmål, som kommer, når du er over 55 år.

Overgangen fra arbejde til pension er en vigtig fase i de fleste menneskers liv.

Derfor har Faglige Seniorer og Østifterne investere tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne i deres mange overvejelser.

Læs mere på seniorklar.dk

Morten Rostved har arbejdet i IT-branchen siden 1985, heraf de seneste ni år i firmaet Kombit, som skaber kommunale IT-løsninger i hele landet.

Kronisk syg

Selvom Morten Rostved ikke lader sig kue af sin modne alder, er der alligevel noget andet, der har tvunget ham til at geare ned igennem årene.

For over fem år siden blev han nemlig ramt af knoglemarvskræft, der har taget mange af hans kræfter.

Derfor har han fået lov til at arbejde hjemme fra de fleste af ugens dage, så han ikke behøver at pendle frem og tilbage mellem boligen i Tisvildeleje og Islands Brygge, hvor firmaet ligger.

Derudover gik Morten Rostved ned på 32 timer i 2019, og fra 1. september blev arbejdstiden yderligere sat ned til 25 timer. Alt sammen i håb om at kunne blive lidt længere i jobbet.

“Uden at de officielt har en seniorpolitik, så har jeg fået muligheden for at køre som senior i firmaet.”

“Hvis jeg kun kunne arbejde fuldtid, så havde jeg nok ikke arbejdet videre efter pensionsalderen. Men min arbejdsplads vil gerne beholde mig, derfor er de gået med til en 25 timers arbejdsuge,” siger Morten Rostved glad.

Drømmer om frivilligt arbejde

Det kan godt være, at IT-eksperten har droslet lidt ned på arbejdet de seneste par år som følge af sin kroniske sygdom, men når snakken falder på fremtidsplaner i forhold til pension, er det igen arbejde, der får lov til at fylde mest.

Denne gang er det en anden en af slagsen, forklarer Morten Rostved, der drømmer om at udføre frivilligt arbejde, når han engang træder ud af arbejdsmarkedet.

“Jeg vil rigtig gerne melde mig til noget frivilligt arbejde i det lokale miljø. Der er for eksempel en fin biograf, der bliver drevet af frivillige i byen, og så er der forskellige lokale foreninger, som jeg går og overvejer at tilmelde mig til.”

“Jeg vil gerne blive ved med at gøre en forskel for nogen,” påpeger han.

VIDEO: Se og hør Morten Rostved fortælle om sit job

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Morten

Gode kollegaer: Jeg kan godt lide at sparre med mine kollegaer og være i dialog med dem.

Spændende arbejde: Jeg udvikler mig fagligt, hvilket er med til at holde mig i gang og arbejdet interessant.

Fleksibilitet: Det er dejligt, når der bliver taget hensyn til en, og jeg kan planlægge mit arbejde, som det passer mig bedst i min situation.

Først publiceret: fredag 20. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 9. november 2023 kl. 14:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.