"Jeg er typen, der elsker at arbejde; så nedsat tid kommer kun på tale, hvis fysikken kræver det,” lyder det fra ejendomsmester Kurt Johansen, 64 år, der har arbejdet siden han var 16 år. Foto: Stefan Cavalieri.

"Jeg er typen, der elsker at arbejde; så nedsat tid kommer kun på tale, hvis fysikken kræver det,” lyder det fra ejendomsmester Kurt Johansen, 64 år, der har arbejdet siden han var 16 år. Foto: Stefan Cavalieri.

Kurts erfaring er guld værd for boligforeningen

”Jeg ser ikke folkepensionen som en stopklods for mit arbejde,” siger den 64-årige ejendomsmester Kurt Johansen, der vil fortsætte i jobbet, så længe helbredet holder.

Senest opdateret: fredag 20. oktober 2023

Erfaring er guld værd.

Og det guld besidder 64-årige Kurt Johansen, der er ejendomsmester i Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling i Dronninglund i Nordjylland.

Næsten 30 års viden fra branchen i samme boligselskab med fusioner undervejs er havnet i Kurt Johansens værktøjskasse.

Og det drager kolleger og beboere gavn af.

”Jeg har været rundt i det meste og kan de fleste opgaver til fingerspidserne. Det er nok også derfor, at boligselskabet stadig holder på mig,” griner Kurt Johansen, der oprindelig er uddannet VVS’er – men siden brugte sin merit til først at uddanne sig til ejendomsserviceteknikker og siden blev ejendomsmester.

Bliv Seniorklar

Har du en plan for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet? Måske er du endnu ikke helt seniorklar.

seniorklar.dk kan du få hjælp til at lægge en plan for den gode overgang og få svar på nogle af de mange spørgsmål, som kommer, når du er over 55 år.

Overgangen fra arbejde til pension er en vigtig fase i de fleste menneskers liv.

Derfor har Faglige Seniorer og Østifterne investere tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne i deres mange overvejelser.

Læs mere på seniorklar.dk

”Det betyder, at jeg koordinerer arbejdet for mine 10 kolleger og tager alle opkald, når vi har telefontid fra klokken 7 til 8.30 og igen om eftermiddagen. Og så foretager jeg blandt andet syn ved indflytning, tilsyn med håndværkere og hjælper kollegerne, når de har brug for det.

”Det er et alsidigt arbejde, som jeg holder rigtig meget af,” fortæller Kurt Johansen.

Hænger ved

Gode kolleger, et godt fællesskab og et godt arbejdsmiljø er afgørende for, at Kurt Johansen hænger ved.

”Jeg kunne gå på efterløn, men det har jeg ingen planer om – der er heller ikke økonomi i det på grund af modregning. Jeg ser heller ikke muligheden for om nogle år at gå på folkepension som en stopklods for mit arbejde. Så længe helbredet holder, så fortsætter jeg.”

Han synes også, at det er en ekstra gulerod, at arbejdsindtægt fremover ikke bliver modregnet i folkepensionen.

”Selv om penge ikke betyder alt, skal man jo også økonomisk have noget ud af at tage nogle ekstra år på arbejdsmarkedet. Ellers er man jo lidt til grin,” siger han.

Ingen specielle hensyn

Selv om Kurt Johansen med sine 64 år kan kalde sig senior, er der på arbejdspladsen ikke som sådan nogle specielle ordninger eller hensyn, fordi ”man er kommet op i årene”.

”Jeg kunne måske godt – på et tidspunkt – tænke mig en ugentlig fridag. Men det er faktisk ikke et behov, jeg ser. Jeg er typen, der elsker at arbejde; så nedsat tid kommer kun på tale, hvis fysikken kræver det,” lyder det fra Kurt Johansen, der fortæller, at han har arbejdet siden han var 16 år.

”Jeg har aldrig været ledig, men altid knoklet derudad.”

Måske på langtidsferie

Hustruen er tre år yngre og har sit eget enmandsfirma med forskellige former for pensionistservice.

”Siger hun stop en dag, så følger jeg trop,” siger Kurt Johansen.

De to elsker nogle ture syd på forår og efterår, ”når det er billigere”.

”Det kunne da godt være en drøm, når vi en gang i fremtiden går på pension at tage på langtidsferie under varmere himmelstrøg.”

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Kurt

Fællesskabet: Det betyder alt, at man har et godt fælleskab med kollegerne. En arbejdsplads skal fungere – også socialt. Det må ikke surt at gå på job.

Arbejdmiljøet: Som senior er det vigtigt at passe på kroppen og undgå nedslidning, så længe det kan lade sig gøre. Også det psykiske arbejdsmiljø skal være i orden.

Samvær: Mit job er meget udadvendt, og jeg er som person også meget udadvendt. Jeg holder af at møde beboerne – også selv om der kan være brok.

Først publiceret: fredag 20. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 20. oktober 2023 kl. 11:21

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.