Eigil Vedstesen har været på arbejdsmarkedet i 48 år - hvoraf de 39 af dem hos IFF i Grindsted, som producerer ingredienser til fødevareindustrien. Foto: Stefan Cavalieri.

Nye modregningsregler giver Eigil blod på tanden

66-årig Eigil har ingen planer om at lægge arbejdstøjet på hylden, når han lige om lidt rammer pensionsalderen. Hvorfor ikke fortsætte, når man ingen skavanker har, spørger elektrikeren.

Senest opdateret: torsdag 8. februar 2024

“Min kone, som er ni år yngre end mig, skal nok lave en to-do liste til mig, hvis jeg går på pension,” siger Eigil og griner. En to-do liste er groft sagt en prioriteret liste med alle de opgaver, som man skal løse. 

Det er Eigil Vedstesen ikke interesseret i, derfor har han heller ikke tænkt sig at trække sig fra arbejdsmarkedet, når muligheden byder sig til næste år, hvor den garvede elektriker fylder 67 år. 

Spøg til side, Eigil vil under ingen omstændigheder gå på folkepension endnu, og det skyldes ikke mindst hans gode fysik – og at arbejdsindtægt ikke længere modregnes i folkepensionen. 

“Jeg har en rimelig god fysik og ingen skavanker, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle fortsætte med at arbejde, så længe mit helbred tillader det,” siger han. 

“Og så er det jo et plus, at jeg ikke skal straffes økonomisk, når jeg gerne vil arbejde videre efter at have nået pensionsalderen.”

Vidne til ejerskifte

Den garvede elektriker har været på arbejdsmarkedet i 48 år, hvoraf de 39 af dem har været hos IFF i Grindsted, som producerer ingredienser til fødevareindustrien. 

Med så mange år på den samme arbejdsplads følger også en masse forandringer med gennem tiden, så Eigil har både været vidne til, dengang hans arbejdsplads, der indtil 2012 gik under navnet Danisco, blev opkøbt af amerikanskejede Dupont, og da virksomheden for to år siden blev omdøbt til IFF. 

Seniorklar? Se her

Er du seniorklar? Læs mere om, hvordan du forbereder dig til overgangen til tilværelsen som folkepensionist  – og hvilke muligheder du har, inden du træffer valget.

Læs mere HER

Du kan også få gode råd og vejledning på hjemmesiden Seniorklar

En forskel, der er til at føle på, forklarer Eigil:

“Før gik virksomheden også op i sikkerhed, men efter vi er kommet over på amerikanske hænder, fylder sikkerheden meget. Nogle gange synes jeg, at det kan komme op på et hysterisk niveau, men det lærer man at leve med.”

Arbejdsglæde

Selvom tingene ikke altid er, som de plejer at være, holder Eigil stadig fast i sin arbejdsglæde. Derfor er han heller ikke klar til at læne sig tilbage og nyde sit otium. 

“Så længe man går på arbejde med glæde, er alt godt. Havde det været en sur pligt, var jeg nok også stoppet,” siger han. 

Eigil har ellers rigeligt at tage sig til, når den tid kommer, og han ønsker at skifte faste arbejdstider og faglige opgaver ud med ubegrænset fritid og sociale aktiviteter. 

Den 66-årige elektriker kan nemlig godt lide at spille golf og cykle lange ture. 

Den seneste cykeltur gik hjem til sønnen og svigerdatteren, der bor i Gentofte, fortæller han. En tur på intet mindre end 296 km, der strækkede sig over to dage. 

“Min søn sagde, at jeg ikke var alt for klog, men da jeg ankom hos ham, syntes han, at det var godt gået. Jo ældre man bliver, desto mere skal man holde sig i gang.”

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Eigil

Gode kollegaer: Det betyder rigtig meget for mig, at jeg har gode kollegaer, der bidrager til et godt arbejdsmiljø.

Det sociale: Man går ud og er sammen med nogle mennesker fremfor at sidde hjemme og være i sit eget selskab det meste af tiden.

Økonomi: Det er dejligt, at man ikke bliver modregnet i sin pension, hvis man vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen.

Først publiceret: fredag 26. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 8. februar 2024 kl. 08:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.