Flemming Grønsund, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, slog et slag for efteruddannelsen af seniorerne på arbejdspladserne.

FH: Vi skal gøre op med diskrimination af seniorerne

Efteruddannelse af seniorerne på arbejdspladserne skal fylde mere i fremtiden. Det skal være med til at værne dem mod diskrimination, lød det fra Fagbevægelsens Hovedorganisation på Seniorernes Topmøde, hvor også Dansk Arbejdsgiverforening deltog.

Senest opdateret: fredag 3. november 2023

Alt for mange ældre medarbejdere bliver tabt i udviklingen af virksomhederne og bliver dermed diskrimineret.

Derfor er der er behov for at intensivere efteruddannelse af seniorpersonalet.

Det sagde Flemming Grønsund, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), på Seniorernes Topmøde, der torsdag blev holdt i København.

Sådan kommer man det til livs

Når seniorerne bliver fravalgt til efteruddannelse, får det konkret konsekvenser for den enkelte ældre medarbejder, lød det fra FH.

“Desværre ser vi, at seniorerne oplever diskrimination ude på arbejdspladserne. For når medarbejderne skal efteruddannes, omfatter det ikke altid de ældre medarbejdere. Og det er ikke godt,” sagde Flemming Grønsund og fortsatte:

“Resultatet af ikke at få en efteruddannelse som seniormedarbejder bliver, at man dermed ikke er en del af virksomhedens udvikling, man bliver simpelthen hægtet af. Man bliver frasorteret, og vi ser gerne, at virksomhederne inkluderer deres seniormedarbejdere.”

Ifølge Flemming Grønsund kan diskriminationen undgås, hvis medarbejder og arbejdsgiver taler om netop efteruddannelse som led i seniorsamtalen om arbejdsvilkår.

“Vi skal søger for at vores seniorerne føler, at de er en del af virksomhedsudviklingen gennem videreuddannelse.”

Opgør med 150 års tankegang

Også Dansk Arbejdsgiverforening (DA) var repræsenteret på topmødet i form af vicedirektør Erik E. Simonsen.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

For ham handler det om at finde nogle rammer mellem virksomhed og seniormedarbejder, som fungerer.

“Det er helt afgørende at man får talt sammen, og det ikke godt nok, hvis det ikke sker. Seniorpolitik er gammeldags, synes jeg. 90 procent af vores virksomheder er under 20 ansatte. Derfor er det for os vigtigere, at man får talt sammen. Også når det drejer sig om efteruddannelse,” sagde vicedirektøren.

Han pegede samtidig et behov for at gøre op med fortidens tankegang omkring seniorlivet på en arbejdsplads.

“Vi skal huske på at arbejde har noget med trivsel at gøre- også for de ældre. Vi har i de sidste 150 år sagt til hinanden, at arbejde ikke har noget med trivsel at gøre for seniorerne. Men det skal vi holde op med.” 

Først publiceret: torsdag 2. november 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 3. november 2023 kl. 22:01

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.