"Jeg været her i tre år, og jeg har ingen planer om at stoppe foreløbigt," siger 73-årige Søren Porsbøl, der primært arbejder i Pirates’ Coffee, hvor han sælger kaffe og kage til de glade gæster.

LEGOLAND vil ansætte mange flere pensionister

73-årige Søren Porsbøl jobber i LEGOLAND, der har brug for 600 nye sæsonmedarbejdere. Og der må hellere end gerne stå "pensionist" på CV’et hos mange af de nye medarbejdere.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

LEGOLAND er netop nu ved at finde 600 nye sæsonmedarbejdere til den kommende sæson.

Hvis det står til Jacob Søborg, der er chef for mad- og drikkeafdelingen i LEGOLAND, så hører han meget gerne fra flere pensionister eller efterlønnere, som har lyst til nye oplevelser på arbejdsmarkedet.

“Vi har virkelig stor succes med at have seniorer ansat i LEGOLAND. De kommer med noget andet end de unge mennesker, og det giver en rigtig god dynamik blandt medarbejderne,” siger Jacob Søborg.

Seniorklar: Når du arbejder som pensionist

Knap hver tredje fortsætter med at arbejde, efter at de er blevet folkepensionister - enten på fuldtid, deltid eller nogle timer om ugen.

Omtrent 170.000 danskere i alderen 65 år til 75 år har et arbejde, viser tal fra Danmarks Statistik.

Faglige Seniorer mener, at der skal være bedre vilkår for pensionister, der arbejder. Modregningsreglerne betyder brandbeskatning af pensionister selv med en beskeden ekstra indtægt. Der skal altid være en betydelig gevinst.

Derfor er Faglige Seniorer glade for, at modregningen i pensionen afskaffes fra 1. januar 2023

Læs mere om reglerne i Seniorhåndbogen.

“Derudover kan pensionisterne også arbejde på nogle af de tidspunkter, hvor mange af de unge mennesker typisk går i skole, så der er rigtig mange fordele ved at have dem ansat i LEGOLAND.”

Efterspørger flere friske seniorer

Det er ikke et krav, at man kan arbejde hele sommerferien, og der er gode muligheder for at lave individuelle aftaler, som passer ind i pensionisttilværelsen.

“Nu har vi i en årrække haft en lille gruppe pensionister ansat i mad- og drikkeafdelingen i LEGOLAND. Og de fleste kommer igen år efter år, men vi vil meget gerne have mange flere friske seniorer ansat i afdelingen. Derudover vil mange af de andre afdelinger i LEGOLAND også gerne have pensionister ansat, siger Jacob Søborg.

Han opfordrer alle interesserede pensionister til at komme forbi til jobdag 5. februar, hvor de kan høre meget mere om mulighederne i LEGOLAND og møde nogle af de pensionister, der arbejder i LEGOLAND.

Søren: Klar til endnu en sæson

En af de pensionister, der har været i LEGOLAND igennem en årrække, er Søren Porsbøl på 73 år.

Han har været ansat i LEGOLAND siden 2019, og han nyder at supplere pensionisttilværelsen med et sæsonjob i LEGOLAND.

“Der er et virkelig godt fællesskab herude, og fra den første dag er man bare en del af holdet. Der er et godt miks af forskellige aldersgrupper, og jeg synes, det er enormt givende at få lov til at arbejde sammen med ressourcestærke, unge mennesker,” siger Søren Porsbøl.

Man kan jo ikke støvsuge hver dag

Selvom han nyder tilværelsen som pensionist med god tid til golf, og hvad der ellers hører sig til, så manglede der alligevel noget.

“Man kan jo ikke støvsuge hver dag, så jeg tog til jobdag, og der fik jeg en rigtig god snak med en af de seniorer, der arbejder i LEGOLAND, og jeg kunne mærke, at der var en helt særlig stemning og et unikt fællesskab. Nu har jeg været her i tre år, og jeg har ingen planer om at stoppe foreløbigt,” siger Søren Porsbøl.

Søren arbejder arbejder i Pirates’ Coffee, hvor han sælger kaffe og kage til de glade gæster i LEGOLAND.

Her kan du se de ledige stillinger i LEGOLAND.

Først publiceret: tirsdag 25. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 11:10

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.