66-årige elektriker Jørgen Peter Dich er en del af en tendens til, at det er modne mennesker som gerne vil arbejde offshore. Foto: Jesper Ernlund Lassen, DOI.dk

Det grå guld sikrer Danmarks energiforsyning

66-årige Jørgen Peter Dich var på vej på pension, men vendte tilbage til Tyra-feltet efter 37 år. Han er en del af en tendens, for det er de modne, der vil arbejde offshore.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Egentlig havde den 66-årige elektriker Jørgen Peter Dich allerede lidt indstillet sig på at stoppe med at arbejde, men sådan tænker han ikke mere. Nu arbejder han med Tyra-redevelopment på Nordsøen for Semco Maritime.

“Det er det sociale, som tiltaler mig. Det er også derfor, jeg går i svømmehallen hver dag, når jeg har fri. Nu tænker jeg på at udsætte min pension, for jeg synes, det er hyggeligt at arbejde. Jeg tænkte ellers, at jeg ville gå på pension til juni, når jeg bliver 67 år,” fortæller Jørgen Peter Dich til Danish Offshore Industri DOI.dk.

Læs om udskudt folkepension i Seniorhåndbogen.

Dansk Offshore genkender tendensen

Hos brancheorganisationen Dansk Offshore mærker man, at det er en tendens, at medarbejderne offshore er modne.

“Vi hører fra vores medlemmer, at mange af deres medarbejdere er i en alder, hvor de forventes at gå på pension indenfor en årrække. De sidste analyser, som vi har, er fra 2017, og der er sket meget siden dengang, forklarer Martin Næsby,” der er adm. direktør i Dansk Offshore.

Men branchen har også brug for yngre medarbejdere, og der er mulighed for at komme videre fra olie og gas.

“Her kan man få de kompentencer, som gør, at man også kan få arbejde i den grønne industri senere, hvis man vil være med i den,” siger Martin Næsby om arbejde, der både kan være indenfor offshore-vindbranchen og indenfor CCS, hvor der i fremtiden skal lagres CO2 i den danske undergrund. CCS er en af metoderne, der skal sikre, at Danmark når sine 2030-mål om reduktion af CO2-udledning.

”Det er et godt arbejde”

Der er heller ingen tvivl for Jørgen Peter Dich om, at man sagtens kan have et offshore arbejde, selvom man har passeret de 60 år.

“Jeg har en kollega, der har arbejdet derude i 21 år, og han er to år yngre end mig. Det er et godt arbejde, som man sagtens kan klare, selvom man er over 60 år,” siger Jørgen Peter Dich.

Han har selv fået to nye hofter, så er det slet ingen hindring for at kunne arbejde offshore.

“Det er overhovedet ikke noget problem som 66-årig. Der er slet ikke noget fysisk hårdt ved det, man må fx slet ikke løfte tunge ting. Men man skal kunne gå på trapper, ellers dur det ikke. Det eneste er, at det er svært at arbejde nat,” fortæller Jørgen Peter Dich, der er en af de modne medarbejdere, der sikrer Danmarks energiforsyning fra Nordsøen.

Først publiceret: fredag 17. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.