Pensionsalderen er for nuværende 67 år. Men mange arbejder meget længere end det.

Antallet af arbejdende pensionister stiger med 20 procent

Hen over det seneste år er antallet af pensionister, der fortsat arbejder, vokset med en femtedel. Faglige Seniorer: Flere seniorer er klar til job.

Senest opdateret: lørdag 15. juni 2024

Bare fordi man er pensionist, behøver man ikke at stoppe med at arbejde.

Det er 75.427 danskere det levende bevis på. Så mange havde ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering nemlig både lønindtægt og fik folkepension i april.

Seniorklar? Se her

Er du seniorklar? Læs mere om, hvordan du forbereder dig til overgangen til tilværelsen som folkepensionist  – og hvilke muligheder du har, inden du træffer valget.

Læs mere HER

Du kan også få gode råd og vejledning på hjemmesiden Seniorklar

Der er tale om en stigning på 20 procent sammenlignet med april sidste år.

“Igennem en del år har vi set, at flere og flere danskere vælger at arbejde, selv om de har passeret pensionsalderen. Og den udvikling er nærmest eksploderet i det seneste år, hvor antallet af arbejdende pensionister i den grad er skudt i vejret,” siger Anne-Louise Lindkvist, der er kunderådgivningschef i Sampension.

Nye regler påvirker udviklingen

Hun forklarer udviklingen med nye regler, som fjerner modregningen af egen arbejdsindtægt i folkepensionen. Reglerne trådte i kraft i juni sidste år.

“Gevinsten kan være tusindvis af kroner ekstra om måneden, så det er ikke småpenge, der er tale om,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Pensionsalderen er for nuværende 67 år. Men mange arbejder meget længere end det.

Tallene viser nemlig også, at antallet af 75-årige, der er i beskæftigelse, er mere end fordoblet på ti år. I april var der således 19.204 personer i arbejde, som var fyldt 75 år.

God arbejdskraft

Mads Moberg Reumert, der er cheføkonom i Danica Pension, konstaterer, at det både er positivt for den enkelte og for samfundsøkonomien, at så mange vælger at fortsætte med at arbejde så længe.

“For den enkelte betyder det bedre økonomi i dag og de efterfølgende år. Og for virksomhederne giver det bedre muligheder for god arbejdskraft, samt at trække på den vigtige viden og erfaring, som der er opbygget hidtil gennem arbejdslivet,” siger Mads Moberg Reumert.

“Endelig nyder samfundsøkonomien godt af de ekstra skatteindtægter,” lyder det

Faglige Seniorer: Mere fleksibilitet

Hos Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer er man glade for de nye tal, der dog ikke overrasker landsformand Mette Kindberg.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

“At flere seniorer arbejder er en tendens, vi har set de seneste år. Virksomhederne har fået øje på,  at der er en mægtig ressource blandt medarbejderne i senior- og folkepensionsalderen,” siger Mette Kindberg.

“Undersøgelser, vi har lavet viser, at seniorerne er parat til at blive på arbejdsmarkedet. Og det handler ikke kun om økonomi, men også om, at seniorerne tilbydes mere fleksibilitet i form af nedsat arbejdstid, flere fridage og andre arbejdsopgaver,” siger hun.

Seniorsamtale fastholder ansatte

I følge Mette Kindberg viser undersøgelserne, at færre end hver fjerde medarbejder har haft en seniorsamtale med arbejdsgiveren om mulighederne for at arbejde til efter folkepensionen.

”Langt de fleste seniorer bliver aldrig spurgt, om de vil fortsætte med arbejde. Blev de det, ville langt flere fortsætte i deres job,” siger hun.

Alene i 2024 forventer 45.000 seniorer i alderen 60-74 år at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Af dem vil hver femte fortsætte, hvis de bliver spurgt, viser undersøgelse fra SeniorKlar.

Først publiceret: fredag 14. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret lørdag 15. juni 2024 kl. 14:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.